Level 18!

Ett stort tack till onsdagens uppdatering som kom med massor av uppdrag. Vilket gjorde mig till level 18! Woohoo, från och med nu ser ni mig i en högre level och också pytte lite snabbare. Jag kommer nu springa runt med racerfart. B)Första mötet med Hayden

Ny Spoiler skylt kommer, denna är bara närvarande.
 
I veckans uppdatering fick vi tre långa uppdragskedjor, 2 av dom innehöll gamla juluppdrag. För mig var det inte konstigt att julen är tidig i år igen till Jorvik, för det är nästan traddition, juluppdragen är tidiga och någon vecka efter kommer snön och lägger sig ner som ett täcke på marken. Men, tredje uppdragskedjan var riktig rolig och udda. Vi fick nämligen lära känna den underliga Proffesor Hayden, när hans lilla gris hade ställt till det ordentligt. Uppdraget börjar hos Pamela i Månskärebyn.
Jag red fridfullt runt med min Darkdale när jag helt plötsligt såg att det var kaos i Pamelas bakgård och jag bestämde mig för att kolla vad som hände. Jag gick närmare och såg hundratals bin som svärmade mot mig, det fanns bara en utväg. FLY snabbt som attans!
Härliga Pamela räddade mig i sista sekund och hon förklarade även varför hennes bakgård såg ut som tredje världskriget. Det var nämligen Haydens lille gris Alberta som hade stökat till det rejält. Pamela var inte på humör och ville fånga in grisen eller 'oredan' som hon kallar Alberta, medans Pamela sprang runt och försökte fånga Alberta så fick jag placera ut något som skulle lugna dom små bina.
En sokerblandning! Inte trodde jag att det skulle lugna bin men dom blev helt klart lugnare. Jag fick placera ut tallrikarna med sokret på runtom trädgården. När jag var klar såg jag fortfarande Pamela springa runt med panik i blicken så jag bestämde mig för att ställa upp bikuporna också så att bina kunde återvända hem när dom hade ätit upp sokerblandningen, eller vad dom nu gör med den, hehe.
Tillbaka hos Pamela var hon så tacksam men hon hade tyvär inte hittat Alberta och bad mig att springa till Hayden för att be han komma ut och ta hand om hans gris. Så jag knackade på hos Hayden men han var inte hemma utan hade istället lämnat en lapp att han INTE VAR HEMMA, och INTE VILL BLI STÖRD! Med stora bokstäver, jag återvände till Pamela med dom tråkiga nyheterna men hon var hård bestämd hon, Alberta ska inte få stöka ner mer och Hayden ska hittas. Då Hayden tyckte om att tälta i ett träsk som tydligen låg i närheten så satte hon av mig på en resa mot det kusliga träsket.
Det var ingen lång resa till träsket och om jag får erkänna var det lite kusligt att springa in i det dimmiga, läskiga och lite skogiga träsket. Och visst, jag hittade ett tält men ingen Hayden. Ännu en otrevlig lapp var påklistrad utanför tältet men jag såg mycket väl vart han hade gått med sina stora klumpiga stövlar. Fotspåren i den fuktiga marken var väldig tydlig och jag var snart honom på spåret.
Jag fick använda min hjärna, min syn och mitt luktsinne för att leta reda på Hayden, Darkdale var mycket till hjälp och efter några fåtal minuter hittade jag honom.
NERGRÄVD I MARKEN?! Hayden påstod att han 'letade efter skalbaggar' men det såg mer ut som att han hade trampat snett ner i ett hål. Såklart ville jag inte vara otrevlig och hjälpte honom upp och borstade av honom, han klagade även om sin borttappade ryggsäck. Så som den hjälpsamma jorvikbo jag är så hjälpte jag professorn att leta reda på hans ryggsäck. Men det var inget härligt tack man fick inte...
Hayden var en sur och gammal typ som klagade mycket på 'oss ungdomar'. En riktig surpuppa som säkert har levt ensam hela sitt liv. Stackarn.
Hur som helst så såg jag lite hopp och stannade kvar för att hjälpa Hayden med hans studier, han letade efter sällsynta småkryp som tydligen bara fanns i detta träsket, Spegelträsket. För att kunna fånga småkrypen krävdes det kakor då dom tydligen älskade socker som bina och flera timmars väntan.
Vi placerade ut kakorna nära vattnet och fick härligt nog smaka på en bit, kakan var riktig mumsig men jag tycker synd om Hayden som inte tycker om kakor, han missar en härlig upplevelse.
Jag och Hayden satte oss ner på en mysig filt och väntade, och väntade och väntade. Efter flera timmars av väntan såg vi några små kryp kommar kravlande mot kakan. Jag var snabb att plocka upp dom och fick med mig både en mask och en skalbagge i olika burkar. 
Som den hjälteman (host) Hayden är så ville han att sina älskade små insekter skulle ha det bra i sina glasburkar. Så jag fick springa runt och leta efter pinnar, stenar och blad, allt för att dom små skulle känna sig som hemma inför sin studering. 
Men när jag ätervände så stängde han burkarna och la dom försiktigt inne i sitt tält, han sa att det fick vänta tills imorgon för han hade viktiga saker för sig.
Då han nu var klar med det viktigaste inför sina studier, labbkryp. Så kunde han göra det som vi kom för att säga till om. Gå och hjälpa Pamela med att lugna ner Alberta samt ta hem den lille kellgrisen. Hayden var inte så uppslukad på det som han är med sina kryp så han sa att det kunde ta ett helt dygn! Aja, bara att vänta.
Nästa dag återvände jag och fick dom härliga nyheterna att Alberta var hittad och hemma i säkerhet. Men Hayden kunde såklart inte återvända hem då hans spännande studier väntade. Han lovade mig även att jag skulle få träffa Alberta men synd nog fick jag aldrig det, jag som ville träffa odågan.
Hayden hade under hela vårat möte varit lite otrevlig och spydig med sina onödiga kommentarer så jag försökte lysa upp honom med att säga hur jag tyckte och att det inte skulle skada med ett leende. Men Hayden var helt säker på att man får mer muskler av att se bitter ut och han är ju en proffesor så jag kanske borde ta hans råd, hm.
Utöver det var det dag två av studier och det är nu som det roliga ska börja, vi fick ta vattenprover och jordprover från tre olika ställen vardera som vi sedan överlämnade till Hayden.
Det var tufft att springa runt och samla prover men det var snabbt klar. Även om jag måste erkänna att det blev lite svettigt att springa runt med min tomtedräkt i det varma träsket. 
När jag kom tillbaka till Hayden hade han förbrett hur han skulle studera proverna och småkrypen men han hade en positiv överraskning. Den första postitiva händelsen som jag någonsin har fått från proffesor Hayden och kanske den sista. Nämligen att jag skulle få göra undersökningen och hans studier, jag blev helt chokad men bara på ett positivt sätt.
Jag började att undersöka krypen och testarna som vi hade tagit, det tog sin tid och man fick verkligen vara försiktig. Efter någon halvtimme var jag klar och Hayden hade skrivit ner allt som jag studerat i sitt block. Dock fick man inget bra jobbat för att man studerade så hårt men det hade jag aldrig väntat mig från Hayden ändå.
Hayden ville posta sina anteckninga till A.A.E men eftersom att det inte fanns en brevlåda på närhåll bad han mig att springa med Fireflame till brevlådan i Månskärebyn och posta den. Jag hade nog inget val så jag satte mig upp på Fireflame och sprang mot brevlådan och postade iväg Haydens brev till A.A.E. Och sedan red jag tillbaka till tältet så snabbt som jag kunde.
Hayden var snäll nog att ge mig en present, eller han sa att det var något som bara skräpade men jag tror nog att det är hans sätt att säga tack till mig. Presenten som jag fick var en fin fin hjäm som jag säkert kommer använda på klubbens terränglektioner. Får bara hitta något fint att matcha den med. 
 
Detta var nog något av det längsta som jag har skrivit på bloggen men jag hoppas att ni tycker om det och orkar läsa, jag jobbar fortfarande på designen och under dem kommande veckorna kommer ni se många små ändringar. Men bara till det bättre, tills vi hörs igen så får ni ha det bäst. Kramar!Hohoho...

Julen har kommit till jorvik och vem är gladare än jag?
 


Klicka här för att komma tillbaka till Startsidan!
Firefly Pointer